21. Hoe kan ik het beste trainen?

 In

Een goede voorbereiding is voor iedereen anders. Wat voor jou werkt is afhankelijk van je aanleg, bouw, sportieve achtergrond en uiteraard ook van de tijd die je kunt en wilt vrijmaken om te trainen. Daarom kunnen wij je niet vertellen hoe je het beste kunt trainen. Wel hebben we enkele tips voor een goede voorbereiding:

  1. Bouw vaste trainingsmomenten in. Op die manier raakt je lichaam gewend aan een vast ritme en zul je merken dat het steeds makkelijker wordt om aan een training te beginnen.
  2. Bouw rustig op. Als je weinig of niet sport is het onverstandig om ineens drie of vier keer per week te trainen. Bouw het rustig op, zodat je lichaam zich kan aanpassen aan de inspanning.
  3. Begin op tijd. Om rustig te kunnen opbouwen en toch voldoende voorbereid te zijn, kun je het beste minimaal 10 weken voor de wedstrijd (in het geval van een Sprint) beginnen met trainen.
  4. Zoek een trainingsschema dat bij je past. Natuurlijk kun je ook helemaal zelf bepalen hoe je wilt trainen, maar het kan nuttig zijn om wat houvast te hebben.

Kijk voor meer starterstips eens op de website van de Nationale Triathlon Bond.

Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search