Benieuwd naar wat je te wachten staat tijdens TRI HUIZEN? De uitgebreide versie van de deelnemersinformatie ontvang je twee weken voorafgaand aan het evenement. Lees hieronder wat praktische info!

Adres

TRI HUIZEN wordt georganiseerd in en rondom de haven van Huizen. Parkeren bij TRI HUIZEN is gratis. Voor navigatie naar de parkeerplaatsen het hoofdkantoor van Lidl Nederland:

Parkeerterrein voorbij Havenstraat 71, 1271 AD Huizen

Bij dit adres volg je de instructies van de vrijwilligers op om je parkeerplek te vinden. Vanuit het parkeerterrein: volg de bordjes “Registration”.
De parkeerplaatsen van de winkels Lidl  en Karwei graag vrijhouden voor klanten.

Afstanden

Op zondag 5 juni staat TRI HUIZEN 2022 op het programma met een  Sprintafstand, een Kwart Triathlon, een Standaard afstand, een recreatieve zwemtocht én een Junior Challenge. Dit evenement wordt georganiseerd voor zowel de beginnende als de meer getrainde triatleet! De afstanden voor de sprint-, kwart- en standaard afstand, de recreatieve zwemtocht en de Junior Challenge zijn als volgt:

  • Sprint triathlon: 750 m zwemmen, 20 km fietsen, 5 km lopen
  • Kwart triathlon: 1000 m zwemmen, 40 km fietsen, 10 km lopen
  • Standaard afstand triathlon: 1500 m zwemmen, 40 km fietsen, 10 km lopen
  • Recreatieve zwemtocht: 1 kilometer
  • Recreatieve zwemtocht: 2 kilometer
  • Junior Challenge: 250 m zwemmen, 10 km fietsen, 2.5 km lopen

Faciliteiten bij start/finish

Het wedstrijdterrein bevindt zich vlakbij de haven van Huizen. Op en rond dit terrein zijn diverse horecagelegenheden en natuurlijk kun je rondkijken bij de expo. Dit jaar wordt de ”After Race Area” volledig ingericht door de official recovery partner BLACKROLL®

Start2Tri en Wisselclinic

Wil jij met nóg meer zelfvertrouwen aan de start van een triathlon staan? TRI HARD biedt in samenwerking met Tri2one Coaching een START2TRI cursus en wisselclinics aan. Voor alle atleten: van de beginner die graag de basistechniek van een triathlon wil leren tot aan de ervaren routinier die net die laatste procentjes wil verbeteren richting een nóg snellere tijd. De trainers van Tri2one Coaching hebben de kennis en ervaring om jou goed aan de start van je wedstrijd ‘af te leveren’.

Op deze pagina lees je de belangrijkste informatie over het aanbod van TRI HARD Series in samenwerking met Tri2one Coaching.

Ophalen startbewijs

Jouw startbewijs haal je op de dag van het evenement op bij de de registratiebalie de Pride. Je ontvangt hier van ons een pakket met alle benodigdheden. Wat precies? Dat vind je op deze pagina.

Huren racefiets

Heb je geen racefiets? Geen probleem! Deelnemers aan de wedstrijden van TRI HARD kunnen voor €50,00 een racefiets huren via WIEL-RENTBij je inschrijving kun je aangeven dat je hier gebruik van wil maken. Je kan dit ook nog later aanvragen (tot uiterlijk donderdag 22 juli 2021 23.59 uur) door in te loggen in je Njuko inschrijf omgeving.

Temperatuur

Ongeveer één week voor TRI HUIZEN zullen wij een eerste meting van de watertemperatuur uitvoeren. Zodra deze bekend is, plaatsen we dit op onze Facebookpagina en op deze website. De regels voor het dragen van een wetsuit:

  • Temperatuur onder de 15 graden: wetsuit verplicht
  • Temperatuur tussen de 15 en 22 graden: wetsuit niet verplicht, maar wel toegestaan
  • Temperatuur boven de 22 graden: wetsuit verboden

Bij je inschrijving is het mogelijk om voor €40,- een wetsuit te huren. Al ingeschreven maar toch nog een wetsuit nodig? Geen probleem! Tot de inschrijving sluit (op donderdag 2 juni 2022 23.59 uur) kun je zelf nog inloggen in je Njuko omgeving en alsnog een wetsuit huren via Bijvoet Sport.

Locatie

Dit jaar is het alweer de 36e editie van deze triathlon in en rond het prachtige Huizen! Deze unieke locatie heeft alle ingrediënten van een prachtige triathlon: zwemmen in de haven, fietsen over een vernieuwd (snel) parcours van de gemeente Huizen en lopen door het prachtige natuurgebied de Wolfskamer en langs het Gooimeer.

Kies jouw afstand:

Recreatieve zwemtocht

Sprint afstand

Kwart afstand

Standaard afstand

Junior Challenge

Recreatieve zwemtocht

Zwemtocht 1 kilometer

1 ronde 1000 meter

Het zwemonderdeel start vanaf de steiger in de haven. Prachtig helder water in een afgesloten haven. Hier zwem je een ronde voordat over de finish loopt.

Zwemtocht 2 kilometer

2 rondes 1000 meter

Het zwemonderdeel start vanaf de steiger in de haven. Prachtig helder water in een afgesloten haven. Hier zwem je twee rondes voordat over de finish loopt.

Sprint afstand

Zwemmen

1 ronde 750 meter

Het zwemonderdeel start vanaf de steiger in de haven. Prachtig helder water in een afgesloten haven. Hier zwem je een ronde voordat je aan het fietsonderdeel mag beginnen.

Fietsen

2 rondes 20 KM

Eenmaal op de fiets rijd je het havengebied uit. Je komt vervolgens op de brede Bestevaer, over geheel afgesloten autowegen door de gemeente Huizen. Halverwege de ronde rijd je langs de Nieuw Bussumerheide en ga je weer terug richting het Nautisch kwartier. Na de tweede ronde rij je terug naar de wisselzone.

Lopen

1 ronde 5 KM

Het afsluitende looponderdeel loop je over een prachtig bosrijk parcours van de Wolfskamer en de Naarder Eng. Over deels onverharde wegen loop je door het bos, langs het Gooimeer richting de finish.

Kwart afstand

Zwemmen

1 ronde 1000 meter

Het zwemonderdeel start vanaf de steiger in de haven. Prachtig helder water in een afgesloten haven. Hier zwem je een ronde voordat je aan het fietsonderdeel mag beginnen.

Fietsen

4 rondes 40 KM

Eenmaal op de fiets rijd je het havengebied uit. Je komt vervolgens op de brede Bestevaer, over geheel afgesloten autowegen door de gemeente Huizen. Halverwege de ronde rijd je langs de Nieuw Bussumerheide en ga je weer terug richting het Nautisch kwartier. Na de vierde rondes rij je terug naar de wisselzone.

Lopen

2 rondes 10 KM

Het afsluitende looponderdeel loop je bosrijk parcours van de Wolfskamer en de Naarder Eng. Over deels onverharde wegen loop je door het bos, langs het Gooimeer. Na twee rondes mag je onder de finishboog door!

Standaard afstand

Zwemmen

2 rondes 1500 meter

Het zwemonderdeel start vanaf de steiger in de haven. Prachtig helder water in een afgesloten haven. Hier zwem je twee rondes voordat je aan het fietsonderdeel mag beginnen.

Fietsen

4 rondes 40 KM

Eenmaal op de fiets rijd je het havengebied uit. Je komt vervolgens op de brede Bestevaer, over geheel afgesloten autowegen door de gemeente Huizen. Halverwege de ronde rijd je langs de Nieuw Bussumerheide en ga je weer terug richting het Nautisch kwartier. Na de vierde rondes rij je terug naar de wisselzone.

Lopen

2 rondes 10 KM

Het afsluitende looponderdeel loop je over een prachtig bosrijk parcours van de Wolfskamer en de Naarder Eng. Over deels onverharde wegen loop je door het bos, langs het Gooimeer. Na twee rondes mag je onder de finishboog door!

 

Junior Challenge
 

Zwemmen

250 meter

Fietsen

10 kilometer

Lopen

2.5 kilometer

[/vc_row_inner

Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search